XXIV. Magyar Kultúra Napja Gála

Román István kormánymegbízott úr részére

Tájékoztatás

Tisztelt Címzett!

A vámosatyai önkormányzat is meghívást kapott a XXIV. Magyar Kultúra Napja Gálára, mely számunkra nagyon felemelő érzés volt. A tapasztalatunk az volt, hogy az egyetemes magyar kultúra szolgálatában ilyenkor a sok évtizedet eltöltött az értéket teremtő és a hagyományt ápoló szervezetek vagy személyek és valódi alkotóművészek, akár az országhatáron belül vagy kívül szerte a világon a kimagasló munkájukért elismerést kapnak és ez azt jelenti, hogy felfigyelnek az általam említett személyekre vagy művészeti alkotásokra. A vámosatyai önkormányzat is, mint ahogy a melléklet jelzi meghívást kapott a rendezvényre.
A rendezvény színvonalát most is a korábbiakhoz hasonlóan a helyszínen is segíteni tudtuk.
Az önkormányzat számára felemelő érzés volt, amikor átvehettem a településnek járó legnagyobb elismerést, annyi kiváló ember és a minisztériumokat képviselő államtitkárok jelenlétében. Ma is úgy érzem, hogy ez az elismerés a ciklusokon átívelő és Vámosatya település polgáraival való együttműködés, közös gondolkodás eredménye. Az eddig kapott elismerések közül erre vagyok a legbüszkébb, elsősorban azért, mert egy közösségnek szól, azoknak az embereknek, akik mindennap itt élnek és segítették az elképzelések megvalósítását. Büszke vagyok arra, hogy felfigyeltek a néha nem látszó, de sok fáradtsággal járó munkánkra. Ebben az értékteremtésben 2 évtized munkateljesítménye van benne és úgy tűnik hogy erre a teljesítményre, elismerésre rászolgált Vámosatya település.

Tisztelt Kormánymegbízott úr!

Tájékoztatásul küldök egy pár fotót, amelyeket számomra az emlékezetes eseményen, rendezvényen megörökítettek, betekintés végett. Úgy érzem, hogy ezzel is megerősíthettem azt, hogy az elmúlt évben miért a katonadalt választottuk a település rendezvényének és talán ez is megerősített abban, hogy jó úton haladunk, hogy ebben az évben is megtarthatjuk 2020. június 6-án a II. Beregi Katonadal Fesztivált, a Trianoni békeszerződés lezárásának időpontját figyelembe véve, amely a háborúból a békébe való átmenet nemcsak a megszállást, hanem a területveszteséget is jelentette.
Erre a rendezvényre is az előkészületet megkezdtük, melyre ezúton is jelezném, hogy számolnánk arra, hogy a rendezvény fővédnöki teendőjét: Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja látná el.

További információk:

Vámosatyaiak a XXIV. Magyar Kultúra Napja Gálán
A Stefánia Palota-Honvéd Kulturális központ adott helyett a XXIV. Magyar Kultúra Gálára.A rendezvény fővédnöke Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
Többek között meghívást kapott Vámosatya Önkormányzat is erre az ünnepségre, gálára. Ahol egy kis csapattal az önkormányzat is részt vett.A településnek lehetősége volt bemutatni a több évtized alatt kialakított helyi, kulturális értékeit és építészeti örökségét ,amiről a Magyar Kultúra lovagjai közül a helyszínen többször is meggyőződhetek.
A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó elképzelés a nemzetegységesítő országos hagyomány. A Gálát A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Honvéd Kulturális Egyesület alapította. A hazai, külhoni és emigrációban működő civil szervezetekkel együtt. Az alapítók célja az érték teremtésre törekvő közösséggel a kapcsolat tartás folyamatosságának biztosítása a Kárpát medencében ,de szerte a világban.
Az ünnepségen 2020 január 18.-án a Gála helyének helyt adó Stefánia Palotában az országunkból és határon kívülről több ,mint 600 vendég érkezett. Vámosatyai Önkormányzat nevében köszönjük, hogy az Önkormányzatot képviselő kis csapat egyik ilyen legnagyobb kulturális eseményen részt vehetett és a közzel 2 évtizedes együttműködés alapján megkapta a BEREG MINTAFALUJA CÍMET” amelyet Szász József polgármester vehetett át A rendezvény programjának emlékezetes pillanatai mögött,sok elemből álló szervezet csapat áll,akiknek hosszú évek óta kimagasló tevékenységük lehet abban,hogy teljesítményükért elismerést kapnak. Vámosatya önkormányzata nevében köszönjük a lehetőséget, és egyben az elismerést,amely az egész településnek jár.

Fényképek ide kattintva tekinthetőek meg!

Vámosatya, 2020.01.22

Tisztelettel

Szász József
polgármester