Kapcsolat

Vámosatya Község Önkormányzata:
4936 Vámosatya, Szabadság út 104/C.
Telefonszám: 45/ 702-613
Email: vamosatyahivatal@gmail.com

Polgármester:
Szász József

 

Vámosatya Magyarország keleti régiójában, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében található, a beregi részen, az Ukrán határhoz közel.
A községnek vasúti kapcsolata nincs. Megközelíthető Vásárosnaményból autóbusszal valamint személygépkocsival a 41. sz. főútról.
A település megközelíthető közúton: Budapestről az M3-as autópályán Nyíregyházáig, majd a 41-esen Csarodáig, onnan balra kanyarodva tovább északi irányban Gelénesig, innen balra letérve 2,5 km.

A 41-es főútról a másik megközelítési lehetőség Vásárosnaményban a Tisza híd után közvetlenül balra letérve a Tisza töltése mentén haladva kacskaringós úton érhető el a község. A Lónya felé vezető útról a Tiszaszalkai elágazásnál jobbra fordulva hamarosan Vámosatyába érhetünk. A kevésbé forgalmas útvonal a természetet kedvelők számára a működő gémeskút, a békésen legelésző állatok és a Bockereki erdő kivételes nyugalmat teremtő látványával szolgál. Vámosatya Nyíregyházától északkeletre, mintegy 79-8o kilométerre található a Beregi-síkságon, a vásárosnaményi vasútállomástól 19-25 km.